leon vliegen, partner - bestuurder

Leon Vliegen (°1961) is stichter van FLY. Hij heeft een uitgebreide ervaring als mentor, senior consultant en coach voor internationale en familiale ondernemingen, scale ups en start ups,  non-profit en overheidsorganisaties. Vooraleer hij als ondernemer actief werd heeft hij een uitgebreide en diepgaande praktijkervaring opgebouwd als strategische HR Business partner in Belgische en internationale bedrijven en rollen, waarbij hij op natuurlijke wijze de rol van coach en adviseur voor leiders, professionals en talenten opnam.

In 2003 werd hij door de Belgische HR gemeenschap verkozen tot HR Manager van het Jaar.

Leon Vliegen behaalde een Master in de Pedagogische en Psychologische Wetenschappen, aan de UGent, met Grote Onderscheiding. Nadien volgde hij nog aan aantal bijkomende opleidingen, waaronder het HR Leadership programma (UHasselt), Executive Finance (AMS), een ‘leiderschapsprogramma’ en een ‘innovatie- en marketingprogramma’ aan de IMD Business School (Lausanne) en een intensief opleidingsprogramma tot Executive Coach bij The Coaching Square en Teamcoaching bij Coaching the shift.

Als HR Director heeft Leon gewerkt voor bedrijven in de chemie, verpakking- en telecommunicatie-industrie. Als consultant, trainer en coach heeft hij ervaring in uiteenlopende sectoren, onder meer in energie, chemie, pharma, verpakking, IT & telecommunicatie, voeding en dienstverlening, social profit en overheidsinstellingen.

Tijdens zijn internationale loopbaan heeft hij een rijke ervaring opgedaan met verschillende culturen, binnen Europa, Noord- en Zuid Amerika, het Midden Oosten en het Verre Oosten.

Leon droeg bij tot talloze publicaties in HR magazine, People Sphere en HR Square. Hij is geregeld spreker op nationale en internationale HR bijeenkomsten. Hij verzorgt samen met Prof. Sven De Weerdt de driedaagse 'Self leadership & People Management' van het Open Border MBA programma van de UHasselt, Université de Liège en de FH Aachen.

Daarnaast fungeert hij ook als docent voor de opleiding Officier 3 in opdracht van het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid en de Campus Vesta, de module Strategie en Strategie implementatie voor de Brandweer Vlaanderen.

Hij is verder actief als voorzitter en lid van meerdere Raden van Advies voor familiale ondernemingen.

Hij spreekt geregeld als keynote over zijn boek ‘Risico verzilveren. Over onverstoorbaar en wendbaar leiderschap’.