risico verzilveren

Over onverstoorbaar en wendbaar leiderschap

Auteur: Leon Vliegen

Leon Vliegen, oprichter van FLY, schreef het boek “Risico Verzilveren”, over hoe om te gaan met onzekerheid en risico’s als leider.

In tijden van polycrisis geen overbodige luxe.

Dit boek leert je als leider omgaan met onzekerheden en risico's. Het biedt je strategieën die je kans op slagen stevig kunnen vergroten, om risico’s te verzilveren.

 

Het woord 'risico' geeft spontaan eerder negatieve associaties: gevaar, overleven,... Maar risico vormt ook een kans. Een positieve mogelijkheid om je succes en welzijn (en leiderschap) bewust te vergroten.

Alleen: daarvoor moet je positief leren omgaan met (nieuwe) risico's, ongekende elementen, onvoorspelbaarheden en onzekerheden, en je wendbaarheid versterken. Je mindset verschuiven, mentale valkuilen vermijden en werken aan je leiderschap kunnen je wendbaarheid vergroten.

reviews

- Raf De Rycke, voorzitter bestuursorgaan van de Broeders van Liefde

"Risico Verzilveren is een zeer goed onderbouwd werk. Het ademt de expertise en de ervaring van de auteur met het toch wel complexe en strategisch belangrijke thema.
Het boek leest vlot en bevat interessante citaten en getuigenissen van ceo’s en leidinggevenden. Het is bruikbaar op diverse niveaus en in uiteenlopende situaties/casussen. Door het gebruik van acroniemen is het boek een goed hulpmiddel ingeval van confrontatie met reële casussen.
Ook als naslagwerk is het boek helemaal goed bruikbaar.
De emotionele dimensie vond ik bijzonder interessant omdat ik zelf na zoveel jaren professionele activiteit mij nog vaak de vraag stel hoe je daar moet mee omgaan."

- Wendy Niessen, Human Resources Manager Stad Hasselt

Echt een welgemeende proficiat met je boek – ik ben (vanuit mijn academische achtergrond) heel erg onder de indruk van hoe stevig alles onderbouwd is en ben (vanuit de praktijk) even onder de indruk van hoe helder en eenvoudig alles uitgelegd wordt en bruikbaar het is. Je hebt echt een heel sterk boek geschreven. Van harte proficiat daarmee, alle inspanningen hebben tot een pareltje geleid. Heel knap werk.

- Martin van Staveren, adviseur, auteur, docent en spreker bij bureau VSRM

‘Risico schuilt in alles, het vermijden ervan is onmogelijk. En uiteindelijk is risico nemen de enige manier om iets te verkrijgen in het leven. Altijd. Overal.’ Met dit krachtige pleidooi motiveert de Vlaamse, voormalige HR-Manager van het Jaar Leon Vliegen het bestaansrecht van zijn boek ‘Risico verzilveren’.

Wat kun je hiermee in je dagelijkse praktijk?  

Je laten inspireren door het brede aanbod aan handelingsperspectieven. Om zo de moed op te brengen om te kiezen, te beslissen en de kracht vinden om actie te ondernemen. Om zo gericht om te leren gaan met al die onzekerheden, risico’s en kansen, waar we in ons werk en persoonlijke leven mee hebben te dealen.

wil jij het boek "risico verzilveren" bestellen?

€34,99 (incl. verzending naar BE en NL)