ZINNEN: verlies of verandering?

ZINNEN: verlies of verandering?

28/03/2024

Elke twee weken kiest Frank Philippaerts, partner bij FLY, een citaat dat hem is bijgebleven en dat op een of andere manier aansluit bij ons werk als leiderschap coaches, trainers en consultants bij FLY.

Het was mijn voornemen om tweewekelijks een bijdrage te schrijven over ‘zinnen’ die me tijdens het lezen inspireerden of opvielen. Maar zo nu en dan steekt de realiteit stokken in de wielen. De afgelopen maanden en weken zijn we bij FLY druk bezig geweest om onze samenwerking met Select Group vorm te geven, een nieuwe office manager te zoeken (gevonden - opnieuw een topper!) en mooie opdrachten te mogen uitvoeren/voorbereiden bij onze klanten. Verschillende leiderschapsprogramma’s werden opgestart en verdergezet; we waren en zijn op zoek naar nieuw talent voor klanten; we begeleidden leiders en teams bij het maken van keuzes en hun groei; we gaven keynotes op verschillende plaatsen over leiderschap, moed, risico en samenwerking. En dan gebeurt het dat dat voornemen even in de kast wordt opgeborgen. Maar belofte maakt schuld.

Tijdens de kerstvakantie heb ik enorm genoten van North Woods, een roman van de Amerikaanse auteur (én psychiater én prof literatuur) Daniel Mason. (Het boek is ondertussen ook in het Nederlands vertaald onder dezelfde titel; dus gelukkig geen Noord Wouden. Ik kan het iedereen aanraden.) De roman vertelt de geschiedenis van een plaats (ergens in het westen van de Amerikaanse staat Massachussets) aan de hand van zijn bewoners en passanten. Het bevat veel gedenkwaardige zinnen: grappige, diepzinnige, ernstige, platvloerse, triestige, amoureuze etc. Uitgesproken, gedacht of neergepend door de meest uiteenlopende personages doorheen een periode die vier eeuwen omspant. Een beetje zoals het leven, zeker?

Bij mij is vooral deze blijven hangen:

 “(…) the only way to understand the world as something other than a tale of loss is to see it as a tale of change.”

 Is dat nu een hoopvolle of een pessimistische manier van denken over verlies, vroeg ik me af? Wat vind jij?

 

Interesse in onze leiderschapsprogramma’s? Laat het ons weten via info@flyconsult.eu