Wie een oplossing in petto heeft nog voor het probleem is begrepen, sluit de ruimte van het denken af.

Wie een oplossing in petto heeft nog voor het probleem is begrepen, sluit de ruimte van het denken af.

08/12/2023

ZINNEN: problemen en de ruimte van het denken (Ignaas Devisch)

Elke twee weken kies ik een citaat dat me is bijgebleven en dat op een of andere manier aansluit bij ons werk als leadership coaches, trainers en consultants bij FLY.

Ik weet niet meer waar en wanneer ik deze zin van filosoof Ignaas Devisch voor het eerst las (waarschijnlijk hier), maar ik heb hem toen wel onmiddellijk genoteerd. Het is wat vaker gebeurt wanneer deelnemers aan een van onze leiderschapsprogramma’s aan de slag gaan met een pittige team-oefening. Het gaat, kort gezegd, om een oefening waarbij een team onder tijds- en kwaliteitsdruk (snelheid en zorgvuldigheid), een bepaald resultaat dient op te leveren, vaak in competitie met een ander team. Een beetje zoals het er aan toegaat in de echte wereld zeker? We hebben nog maar net de instructies gedeeld of de teams smijten zich al in de uitvoering, soms – toegegeven – na een korte ronde overleg. Eenmaal ‘in de actie’ modus, is het bijzonder moeilijk om nog samen na te denken over de beste manier om het vraagstuk tot een goed einde te brengen. Laat staan om na te gaan wat het echte probleem of uitdaging ook weer was. De ‘action bias’ neemt het helemaal over. En inderdaad, soms is die louter op snelle actie gerichte aanpak effectief. Toch zijn het vaak de teams die ergens halverwege de oefening een ‘time out’ inroepen en ruimte creëren voor samen denken, die het beste resultaat halen (het snelst en met de grootste kwaliteit).

 

Bij de debriefing na afloop van de oefening, wanneer de actie tot stilstand is gekomen, horen we typisch deze opmerkingen: ‘oh, maar we wisten niet dat we daarmee rekening moesten houden’, ‘als we dat geweten hadden,  zouden we het natuurlijk anders aangepakt hebben’, ‘die informatie hebben we niet gekregen’. Niet alleen kan de ruimte van het denken worden afgeloten, ook die van het luisteren naar elkaar wordt kleiner wanneer de actie het overneemt. (Overigens: we houden bij het delen van de instructies helemaal niets achter. Teams die goed geluisterd en doorgevraagd hebben, worden vaak beloond.) Evengoed hoor je ook wel eens iemand zeggen: ‘ik had het nog gedacht’ wanneer duidelijk wordt welke fouten op vlak van denken en doen er gemaakt werden. Maar die gedachte werd niet uitgesproken of werd niet opgepikt door de collega’s.  

Getriggerd, benieuwd naar onze aanpak en leiderschapsprogramma’s? Neem contact met ons via  info@flyconsult.eu

 

 (foto: By Michiel Hendryckx, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47656228)