Postgraduaat Mentaal Welzijn - een samenwerking van PXL en FLY

Postgraduaat Mentaal Welzijn - een samenwerking van PXL en FLY

08/03/2023

Het postgraduaat ‘mentaal welzijn’ is een opleiding voor professionals die gericht willen inzetten op vlak van het mentaal welzijn in de werkcontext.

Vanuit FLY werken we mee aan deze opleiding en reiken we specifiek kaders aan en delen onze expertise op vlak van leiderschap en de impact op mentaal welzijn.

Bekijk hier het filmpje waarin opleidingscoördinator, Johan Vandersmissen, een uitgebreide uitleg geeft over de opleiding.

Wat kunnen leidinggevenden pro-actief doen om te voorkomen dat er onnodige werkstress aanwezig is in de organisatie of het team? Welke hefbomen hebben zij in de hand en kunnen ze gericht bedienen?

Daarnaast benaderen we ook de individuele verantwoordelijkheid die elke medewerker heeft om ook zijn eigen leiderschap op te nemen op vlak van zijn zelfzorg en persoonlijke veerkracht. Organisaties kunnen hun medewerkers hiertoe motiveren door de mogelijkheid te faciliteren waarbij medewerkers de inzichten en handvaten zich kunnen eigen maken.

Op deze manier investeer je in de mogelijkheden die medewerkers zelf kunnen hanteren.

Werken aan mentaal welzijn is immers een dubbele verantwoordelijkheid. Zowel de werkgever/leidinggevende heeft een rol op te nemen als ook iedere individuele medewerker.

Je maakt in deze opleiding kennis met de onderbouwde do’s en dont’s.

Extra info over de opleiding vind je hier!