Crisis of Transformatie?

Crisis of Transformatie?

16/03/2021

Het blijven uitzonderlijke tijden.  We voelen dat er beterschap op komst is.  Er zijn immers de vaccins die volop ingezet worden.  Dan zal alles weer makkelijker worden.  Of misschien toch niet helemaal?  Immers, de wereld zal ook met dalend besmettingsgevaar anders tikken dan vroeger. En dus is het cruciaal om te achterhalen hoe dat tikken dan wel zal zijn en hoe je zelf, je team en je organisatie daar het best mee omgaat of zelfs offensiever .... er voordeel uit haalt. 

Want uiteraard zijn er ook in deze tijd mogelijkheden en kansen om er meer dan het beste van te maken.  Om uit de crisis inspiratie te halen om te transformeren.  De eerste stap van crisis naar transformatie is om hiervoor ruimte te maken in je agenda.  Om te denken en te voelen hoe je de situatie inschat en om dit ook te bespreken met collega’s die hier eveneens ruimte voor vrijmaken.  Immers bij transformatie ben je niet meer bezig met een doekje voor het bloeden maar ga je voor het volledig genezen met de ambitie om zelfs sterker te worden dan voorheen. 

Een tweede stap is de nostalgie voor wat was opzij te schuiven en tenvolle de realiteit van vandaag en de verwachte realiteit van morgen onder ogen te zien.  Het is vanuit die realiteit dat er nieuwe kansen geboren worden.  Eén kans is zeker om de organisatie ook in te richten op een nieuwe manier van werken.  Alleen al nadenken hoe je zou willen dat dat eruit ziet en wat het zou kunnen doen voor de prestatie van de organisatie is een oefening die meer dan de moeite waard is.  Je creëert immers de stap die je wilt zetten en laat het niet enkel gebeuren.  Je geeft richting en bent pro-actief.  Je transormeert van één manier van werken naar een andere manier van werken die uiteraard meer kansen en meer voordelen biedt.  En deze reflecterende kracht en pro-actieve lens kan ieder ander aspect van je organisatie eveneens belichten en zo omvormen tot wat de organisatie slagkrachtiger maakt.  Je creëert hiermee ook een pad waar medewerkers zich in kunnen herkennen, want in een VUCA wereld is het een belangrijk een richting te hebben die doordacht en gedragen is.  Dit wilt niet zeggen dat er geen obstakels zullen opduiken, maar ook die kunnen met reflectie en pro-activiteit aangepakt worden. 

Neem de ruimte als leider voor deze reflectie.  En laat jou en je team begeleiden bij deze oefening.  Het zorgt voor veiligheid, structuur en openheid om dit hobbelige parcours te verkennen, in kaart te brengen en de marsroute te bepalen.  De kwaliteit van dit werk is meer dan ooit bepalend voor de toekomst van de organisatie. En als je er aandacht aan geeft dan zie je dat er – ook in jouw organisatie - reeds veel in de knop zit.  De kunst is om het te laten bloeien... en bloeien rijmt ook op groeien. Succes!

Wens je meer informatie over hoe FLY bedrijven begeleidt gedurende transformatie of crisismomenten?
Contacteer ons dan via eric.dumez@flyconsult.eu, of 0032 (0) 478 871 786