eric dumez, associate partner

Eric Dumez (°1963) heeft het FLY team eind 2020 vervoegd als senior consultant en brengt 34 jaar bedrijfservaring mee met leidende verantwoordelijkheden in verkoop, marketing, general management, regional management, supply chain en HR. Hij werkte voornamelijk vanuit de BNL in een multinationale context maar hij vertrok ook voor enkele jaren naar het buitenland, eerst naar Wenen en later naar Düsseldorf, waar hij eveneens op hoofdkantoor niveau acteerde. Hij werkte zowel in fast moving consumer goods als in business to business en heeft een passie voor alles wat commercieel is. Toch is het de overtuiging dat de mensen het verschil maken en het potentieel van die mensen te ontwikkelen is dat hem deed besluiten zijn ervaring in te zetten op het vlak van coaching en consultancy. Hij begeleidt zowel managementteams als ervaren en minder ervaren leidinggevenden.


Eric studeerde af als handelsingenieur en behaalde ook een bachelor sociologie aan de VUB. Nadien volgde hij nog executive MBA programma’s aan INSEAD, Thunderbird en Harvard Business School. Tevens behaalde hij het “inspirerend coach” diploma bij Jef Clement (2011). En volgde hij Consultancy in Groepen en Organisaties (UHasselt).
Jarenlang assisteerde Eric ook eerst aan de UHasselt en later aan de VUB voor het vakgebied marketing om zo zijn praktijkkennis te delen met de toekomstige managers.


Eric speelt ook al meer dan 10 jaar improvisatietheater hetgeen één van zijn inspiratiebronnen is voor ervaringsgericht leren.